Tekstforfatter kontra AI

Debatten buldrer derudad om AI vil tage vores jobs, og gøre halvdelen af danskerne arbejdsløse inden for få år.. Tekstforfattere har især været bekymrede, fordi der er kommet en trussel nu, en sprog AI, der hedder ChatGPT, som folk kan sidde og kommunikere med og få til at skrive artikler i en rasende fart. Så truslen er reel og til at tage og føle på. En tekstforfatter i dagens Danmark bliver nok nødt til at ændre nogle af ydelserne og optage AI dyret i arbejdet, på en eller anden måde.

Min test af ChatGPT4

Jeg afprøvede ChatGPT4 mht kvaliteten og hastigheden i produktionen af en artikel på 500 ord om salgsmøde. Prompten var simpelthen: Skriv 500 ord om effektivt salgsmøde. På 3 minutter fik jeg 500 ord leveret om effektivt salgsmøde, og kvaliteten var da okay. Meget standardiseret og maskinagtig, men jeg havde heller ikke forventet andet ( af en maskine…)

Testede også AI med et blogindlæg om tekstforfattere kontra AI

Jeg fik ideen, at få AI til at komme med et bud på problematikken i forhold til tekstforfattere, som bliver trængt af den her nye teknologi.

Så jeg gav den ChatGPT ordren:

“Skriv et blogindlæg om hvilke konsekvenser AI har for tekstforfattere”

Herunder er det som “maskinen” kom frem med ( jeg tilføjede selv underoverskrifter til afsnit ):

Artificial intelligence (AI) har for alvor indtaget vores hverdag. Det kan være alt fra personlige assistenter som Siri og Alexa til selvkørende biler og chatbots på hjemmesider. En anden branche, hvor AI også har gjort sit indtog, er inden for tekstforfatning. Men hvad betyder det for de tekstforfattere, der lever af at skrive?

Er der positive sider?

Først og fremmest kan AI være med til at øge produktiviteten og effektiviteten hos tekstforfattere. Ved hjælp af AI-teknologi kan man analysere store mængder data og få inspiration til at skrive bedre og mere målrettede tekster. Det kan være alt fra at finde de mest effektive søgeord til at skrive overskrifter og introduktioner, der fanger læserens opmærksomhed. Derudover kan AI også hjælpe med at finde de bedste citater, statistikker og andre relevante oplysninger, der kan styrke teksten.

En anden fordel ved AI for tekstforfattere er, at det kan være med til at forbedre kvaliteten af teksterne. Det kan være ved at sørge for korrekt stave- og grammatikfejl, men også ved at analysere teksten og give feedback på dens tone og stil. På den måde kan tekstforfatter bruge AI som et redskab til at optimere deres skrivning og gøre den mere præcis og professionel.

Jobmuligheder?

Men hvad med tekstforfatternes jobmuligheder? Er AI-teknologien ikke med til at overtage deres job? Selvom AI-teknologien kan hjælpe tekstforfattere med at arbejde mere effektivt, så er der stadig brug for menneskelig intuition og kreativitet, når det kommer til at skabe unikke og originale tekster. Tekstforfattere vil stadig have brug for at udvikle deres egen stil og tone, der passer til deres målgruppe og brand. Derfor kan man se AI som et værktøj til at forbedre og styrke tekstforfatteres arbejde, men ikke som en erstatning for det.

AI som tekstforfatterens nye værktøj?

På den måde kan AI-teknologi have både positive og negative konsekvenser for tekstforfatter. På den ene side kan det øge produktiviteten og effektiviteten, og hjælpe med at forbedre kvaliteten af teksterne. På den anden side kan det også føre til en vis grad af automatisering og dermed en reduktion i antallet af tekstforfattere, der er nødvendige. Men alt i alt kan man sige, at tekstforfattere stadig har en vigtig rolle at spille i en verden, hvor AI-teknologi bliver mere og mere udbredt. Det handler om at tage teknologien til sig og bruge den som et redskab til at forbedre sit arbejde og ikke lade den erstatte det.

Jobsøgende har kik på AI

Naturligvis griber jobsøgende også muligheden for hurtigt at få sat en ansøgning sammen. Men der er en del at være opmærksom på, som lægger forhindringer i vejen. Herunder finder du et link til artikel om AI og jobansøgning. Der er faldgruber her, som er værd at hæfte sig ved…https://www.businessdanmark.dk/karrierecenter/nyhederartikler/inbusiness-artikelarkiv/2023/q1/skriv-en-jobansogning-pa-fa-sekunder/

Summary