Hvad kan du selv gøre i dag for at redde eller styrke din forretning markant?

DE HÅRDE TIDER I 2022

Tingene kan godt stramme til i en mindre virksomhed hvad enten det er en fysisk tøjbutik, onlineforretning eller lille produktionsvirksomhed. Økonomien kan være presset af enten dårlige beslutninger, dårlig drift eller udefrakommende begivenheder, som man ikke er herre over, men må imødese og forsøge at kæmpe imod, så godt det kan lade sig gøre. Her i 2022 blev hele Europa ramt af en voldsom inflation. Benzinpriser og el/varme- og fødevarepriser steg markant og pressede almindelige borgere til at finde udveje, spare og måske undvære de ting, der normalt nemt kunne finansieres.

Som soloselvstændig eller ejer af en mindre virksomhed med 1-5 ansatte blev mange også konfronteret med den nye virkelighed, og måtte være kreative for at overleve og klare skærene. Jeg giver her i indlægget lidt inspiration til at finde de rette løsninger, så nøglen ikke skal drejes om.

BESØG ET PROF NETVÆRKSEVENT!

Jeg kan huske for nogle år siden, hvor jeg deltog i et større netværksevent med 80-90 virksomheder og endte med få 3 nye kunder et par dage efter. Eventet var usædvanlig prof skruet sammen, og der blev lavet borde med virksomheder/ selvstændige, der matchede hinandens ønsker. Så jeg var superglad for, at jeg tog mig sammen til at besøge dette formiddagsevents, da jeg stod og skulle bruge nogle flere kunder nu og her.

RING ELLER MAIL TIL NOGEN!

Her mener jeg ikke bare ringe kold kanvas men også kontakte gode forbindelser, gamle kunder, linkedin connections som du har haft lidt dialog med, visitkort du fik i sidste måned, gamle kolleger, kontakter fra sidste netværksmøde etc etc. Sæt fantasien igang og visualiser hvordan og hvor du får din næste kunde. 

UDVIKLE ET SPLINTERNYT PRODUKT!

For nogle år siden begyndte jeg at udvikle et nyt produkt i min forretning: Salgscoaching.
Der var og er jo et vist behov hos fx soloselvstændige for at blive bedre til salgsarbejdet. Så behovet var stort nok vidste jeg. Jeg vidste dog også, at der var mange andre salgscoaches derude, så konkurrencen var ret skarp. Men jeg trængte til at udfordre mig selv og lave et kreativt arbejde med at udvikle produktet, få det markedsført og solgt til en række kunder. Det gav mig udover en ny indtægt også et skud ny energi, fordi det var sjovt at udvikle det og derefter lave coachingen af mine nye kunder. 

salgscoaching
Summary

Speak Your Mind

*