Blog om salg

Træn din præsentationsteknik

Ikke alle mennesker har det superfint med at stille sig op og præsentere et produkt, ydelse, firma..etc. Eller fortælle en joke eller give en tale til en forsamling af fremmede mennesker. Standupkomikere er jo fantastiske til at fortælle og få revet folk med- men de er jo også trænede i denne disciplin, og har en robust erfaring med at fange folks opmærksomhed.

6 Salgstips til de selvstændige- så du reducerer din spildtid

Kender du dette? Din arbejdsuge har du fokuseret 100% på at finde nye kunder, og da du når til fredag eftermiddag gør du resultatet op: En masse ligegyldig respons på dine kanvasopkald, du glemte at lave opfølgninger på 5 emner, de henvendelser du fik på tlf og mail løb ud i sandet.

Hvordan lukker man flere og bedre ordrer?

Du er nok bekendt med en del problemstillinger, når det gælder dette med at lukke ordren. Og hvad vil det egentligt sige: at lukke ordren ? For at være sikker på, vi har samme tankesæt, så kan det at lukke ordren være. -Et mundtligt tilsagn, et ja tak fra din nye kunde til at gå i gang med samarbejdet.

Slib din salgstekst som en diamant

Diamanter kan være en formue værd. Men diamanten er faktisk kun en håndfuld kulstøv, presset hårdt sammen af ekstremt tryk under jorden. Det er slibningen, som trækker diamantens optimale skønhed – og økonomiske værdi – frem i lyset.

Værdi versus pris- noget at tænke over

Afvisning af dit produkt har ofte ikke så meget med pris at gøre. Ofte når du på salgsmøde hører pris indvendinger fra potentielle kunder, så er det egentlig ikke prisen der er noget galt med. Men du har ikke været god nok til at klarlægge o...

6 nøgler til at lykkes med at lukke din næste ordre

Ikke alle pitches eller præsentationer ender i en underskrevet kontrakt. Men du skal – i slutningen af mødet-bede om at dine kundeemner tager næste skridt, ellers har du lige investeret en masse tid og energi i ingenting. Desværre er der mange sæ...

5 knaldgode spørgsmål til din inspiration

Du kender sikkert situationen HER ( eller også kommer du til at kende den… ): Du sidder i et salgsmøde med en virksomhed, og medarbejderen eller ejeren af virksomheden, svarer ikke præcist på dine spørgmål…og i kommer ikke rigtig videre..og det ender med et møde der løber stille og roligt ud i sandet…

Kom hurtigere frem til en aftale

Det kan godt være lidt svært at lykkes med salgsarbejdet, og ramme skiven…Kender vi alle, jo. Alt for ofte får vi spildt for meget tid på kundemødet. Selvfølgelig kan der være mange årsager.

Løft dit salg gennem de sociale medier

Salg gennem de sociale medier er for alvor kommet på dagsorden for de forskellige markedsføringsafdelinger overalt i verden. Med god grund! Vi bruger nemlig mere og mere tid på de sociale medier, og er du skrap til markedsføring, giver det dig mulighe...

Hvorfor skal jeg som iværksætter eller selvstændig bruge salgscoaching ?

( Modellen her er en Diamond Sales Coaching model. Det handler om at blive klar over, hvorvidt man har brug for at forbedre sin salgsperformance, hvad man har brug for til at sikre denne forbedring, og hvilken indsats der skal til ) Som iværksætter er der MEGET du over.

Som selvstændig : opbyg en mini-salgsorganisation

Hvis du er enmands selvstændig eller driver et firma med 1-3 partnere, er du eller i sikkert overladt til jer selv ( næsten ) mht salget og salgsorganisation. Du kan købe en mødebooker til at booke 10 møder om måneden til dig- og det er også vejen frem..

Knyt et tættere bånd til dine kunder med content marketing

Du har helt sikkert også hørt det: Vi køber langt mere på baggrund af vores følelser end på baggrund af vores logik. Men hvordan får man folk til at føle noget for et produkt? Det er hér, content marketing kommer ind i billedet. Content marketing handler i bund og grund om at få dine ku...

Social selling kan varme dine cold calls

Du kender sikkert situationen her: Du har 20 nye kundeemner, du skal ringe igennem på en formiddag. Nogen du aldrig har været i kontakt med før…Hvordan får du lige skabt den første interesse hos disse virksomheder ???

Sider du bør kigge nærmere på!

Her hos os i salgsbureauet Optimer salget er vi altid på udkik efter hjemmesider, blogs, fb-sider, twitter-profiler, etc etc som gir os ny INSPIRATION og ideer, energi til at at udvikle og forbedre vores forretning. Bem: det er ikke affiliate-links, blot nogle ideer givet videre…

Hårde spørgsmål du altid kan stille til din forretning

Har jeg virkelig en idé, der er penge i ? Kan jeg lave en forretning ? Ikke alle gode ideer tjener penge. En god forretningsidé løser et problem, behov eller lindrer smerter, for en bestemt gruppe af mennesker eller virksomheder, og behovet for en løsning er stor nok til at de vil bruge penge på det. Store virksomheder bruger en masse tid og penge på at evaluere ideer, priser, markeder o...

Der er mange kanaler at tage fat på!

Når du gerne vil sælge mere end du gør idag, er der heldigvis mange kanaler at tage fat på, og mange steder du kan sætte ind. BLANDT ANDET : Din Linkedin-tilstedeværelse / aktivi...

Hvordan kan TELEMARKETING være effektivt for dig ?

TELEMARKETING kan du lave selv – på sin vis. Men du kan også få suppleret din egen salgsindsats med professionelle salgsfolk, der har styr på det. Når du er ejer af en mindre virksomhed, eller ny iværksætter eller...

Telemarketing i Esbjerg – fordelene bag

Som en af de få virksomheder i Sydvestjylland, er vi specialiseret i telemarketing.. Her hjælper vi alle typer virksomheder i alle størrelser med at få flere kunder igennem telemarketing.

Få trænet og udviklet dine salgskompetencer hos en salgscoach !

Er dine salgskompetencer blevet trænet for nylig? Mange selvstændige vil sidde med en hel del salgsopgaver til dagligt, som skal håndteres. Der er brug for stærke salgskompetencer. Det er i sagens natur ikke altid så nemt. Måske er du ikke så vant til at håndtere de forskellige faser i salget.

Hvorfor glippede dit salg? Del 2 – og hvad kunne du have gjort som sælger ?

Som nævnt i Del 1 vil der komme en opfølgning, ugen efter, på problemet skitseret i første del – Nemlig: Hvad kunne du have gjort som sælger for at lave et bedre salgsarbejde ?

Hvorfor glippede salget ? Del 1

Har du spurgt dig selv dette spørgsmål efter et afsluttet salgsmøde eller andet “møde” med en kunde, i butik eller lignende. Det hele blev jo gennemgået af dig omkring produktet, og kunde er meget interesseret – men, men da det tilsidst gælder om at købe, trækker han sig ud af det. HVORFOR ? Hvad kan der være sket i kundens bevidsthed, siden han ikke vil “lege med” helt til handlen er afsluttet.

Hvad er Social Selling?

Begrebet Social Selling er som sådan nemt at afkode.. Det drejer sig om at sælge blandt andet ved hjælp af de informationer og oplysninger om virksomheder og mennesker, der kan findes på de globale sociale medier som fx Twitter, Linkedin, Facebook, Google +. Men vi skal dybere ned i begrebet for virkelig at forstå, HVORFOR det er smart, og hvorfor du kan bruge det til noget i din virkelighed.

Hvad er LEADS -og hvad kan du bruge dem til ?

Du kender sikkert begrebet : LEADS. Men det er en vanskelig størrelse at arbejde med, læs: få noget ud af. Fordi der er mange typer leads og mange måder at arbejde med disse leads på. Her vil vi tage hul på at forklare, hvorfor det egentligt er et vanskeligt arbejde, at få noget ud af sine leads i virksomheden

Historien bag Optimer salget !

Hvorfor opstod salgsbureauet Optimer salget ? Optimer salget er kort fortalt er sat i verden for at hjælpe iværksættere og selvstændige til at sælge mere. For et par år siden siden opstod ideen til forretningsmodellen. Baggrunden for ideen var blandt andet samtaler med kontakter til diverse events.

En businessblog er et værdifuldt værktøj for dig

Som selvstændig og iværksætter er du automatisk sælger.. Surprise ? Nej, det bør det næppe være, fordi det er man naturligvis. Altså sælger. Du vil i sagens natur stå med en masse kundekontakt på mail, tlf og til fysiske møder. Og her skal du gerne få solgt noget.

Salgets vilkår har forandret sig

Som selvstændig og iværksætter er du automatisk sælger.. Surprise ? Nej, det bør det næppe være, fordi det er man naturligvis. Altså sælger. Du vil i sagens natur stå med en masse kundekontakt på mail, tlf og til fysiske møder. Og her skal du gerne få solgt noget.

Kanvas arbejde- tjen mange flere penge

Jeg blev for noget tid siden opfordret af et par gode, gamle kunder til at nedfælde nogle råd i blog om det nok så berømte fænomen: kanvas på tlf, dvs uopfordrede opkald.

Har du styr på dit pitch?

Hvad er et pitch ? Et pitch kan defineres som den “tale”, du holder om dit virke og evt virksomhed ved et møde med en anden person. Egentlig stammer udtrykket pitch fra baseball, hvor du har en pitcher ( vigtig spiller på holdet), som kaster/pitcher en hård skruet bold ind til slåeren.